Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Петков и Асен Василев стават депутати от родните си градове

Лидерите на формацията „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат народни представители съответно от Пловдив и от Хасково, техните родни градове. Петков и Василев заявиха това пред ЦИК. Двамата отстъпват места на следващите в листите от 24-и и 23-и район в София-град.

Всички 22-ма кандидат-депутати, избрани в два района, посочиха пред ЦИК от къде ще реализират мандатите си. 

От тримата избрани в два района от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова влиза от Русе и освобождава депутатски място в Разград за Гюнай Хюсмен. Бившият здравен министър Костадин Ангелов ще е депутат от Велико Търново. Отстъпва място във Варненската листа, а ексобразователният министър Красимир Вълчев предпочете Стара Загора пред Шумен.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи пред ЦИК, че ще е депутат от София. Така на нейно място във Варна влиза Борислав Гуцанов. Кристиян Вигенин предпочете Ямбол пред Пловдив.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избра да представлява Шумен и освободи позиция в Кърджали, която осигурява депутатско място за Павлин Кръстев, пети в листата там. Делян Пеевски ще е депутат от Благоевград. На негово място във Велико Търново влиза Йордан Цонев, който пък се отказа да е депутат от Пазарджик.

Сценаристите Филип Станев и Ивайло Вълчев от партия "Има такъв народ", избрани също в два района, още вчера се отказаха да са депутати със заявление до ЦИК. Така освободиха места за следващите от листите във Варна и Добрич, Бургас и Сливен, а Тошко Йорданов от "Има такъв народ" ще е депутат от Пловдив-град. Освободи място за следващия в листата на Пловдивска област. Виктория Василева става народен представител от Благоевград и освобождава място в Кюстендил.

Костадин Костадинов - лидер на партия "Възраждане", предпочете родната Варна, което осигурява присъствие в парламентарната група за неговия заместник Иван Русчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във