Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Петков: Без министерство на държавните предприятия

На заседание на ПГ на "Продължаваме промяната", което се провежда в момента, се изчистват детайлите по коалиционното споразумение, за да може утре то да бъде представено на партньорите от БСП, "Има такъв народ"  и "Демократична България", за да нанесат те последните си бележки. Това обяви съпредседателят на формацията Кирил Петков.

"Това е чисто оперативна работа, която трябва да се свърши. Но хубавото, което мога да кажа, е, че разговорите вървят в много конструктивна посока и засега няма никакви изненади от никой (бел. ред. - никого). Действаме си по програма и се радвам, че изчистваме всичките, дори и малки нюанси, които трябва да се изчистят сега, защото това ще укрепи бъдещите политики на общите ни действия", обясни той. 

Петков увери, че към момента не се обсъжда персоналният състав на правителството.

"Защото самите групи в момента - и коалиционни партньори, така, се съвещават помежду си кои да са техните предложения. Така че очаквам в съвсем скоро време да ги получим, но още нямаме този лист за част от хората. Ние знаем за нашите, разбира се, но за техните - не, и сме се съгласили, така, заедно, коалиционните партньори, че докато не финализираме политиките, няма да излизаме пред медиите с имена", поясни съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Единственото сигурно засега е, че няма да има министерство на държавните предприятия.

"Не, няма така да се нарича по никакъв начин, то ще си бъде министерство на икономиката и индустрията, а ще има ново министерство, което ще бъде на иновациите и растежа", каза Кирил Петков.

Петков допусна, че едва утре може да има ясното за броя на министрите в бъдещия кабинет. В момента заседава и ПГ на "Демократична България".

Facebook logo
Бъдете с нас и във