Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Петков: 24 май е най-светлият празник

Министър-председателят Кирил Петков честити Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

"Светите братя Кирил и Методий завещаха на България най-големия и ценен дар – писмеността. Онова „А“ и „Б“, което днес ползват над 200 милиона души. Онази азбука, чрез която оставяме най-ярката следа в световната история. Затова 24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи!",  посочва Петков, цитиран в съобщението на пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът посрещна празника заедно с учениците от столичното 7 СУ „Св. Седмочисленици“, информират от правителствената пресслужба. „Бъдете горди! Бъдете смели! Борете се за мечтите си!“  - с тези пожелания министър-председателят се обърна към възпитаниците на едно от най-старите български училища, в което основното си образование е получил и самият той. 

Кирил Петков се отзова на поканата на гимназията да е гост на тържеството по повод 24 май. Учениците го върнаха години назад, разпитаха го за спомените му, за любимите му предмети, за получените двойки. Премиерът отговори и на въпроси за управлението на държавата, за избора на образование и на професионален път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във