Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Добрев за изборите в БСП: И Лукашенко го избраха с 80%

Корнелия Нинова остава лидер на БСП. За нея са гласували над 81% от социалистите, показват предварителните данни от вчерашния първи пряк вътрешнопартиен вот за председател.

Кирил Добрев, основният съперник за поста на Нинова, за когото гласуваха близо 15 процента от социалистите, коментира, че е доволен от резултата. Добрев поздрави Нинова и си пожела симпатизантите на левицата да бъдат толкова мотивирани и при гласуването на парламентарните избори. 

"Вчерашният ден показа, че рухнаха няколко мита. Първият, че аз едва ли не съм кандидатът на ГЕРБ или кандидатът на ДПС, или кандидатът на вътрешната опозиция. Всичките близо осем хиляди гласа са гласове по любов, за това да я има БСП, да бъде БСП на следващото поколение, на младите хора. Не съм очаквал някакви други различни резултати. Аз съм човек реалист, гледайки възрастовата граница в БСП, това са процентните съотношения и аз съм доволен от този резултат", заяви той, цитиран от БНР.

На въпрос приема ли за честен вчерашния вътрешнопартиен избор, Добрев отговори:  "Какво да ви кажа. Имам съмнения, той и Лукашенко го избраха със 80 процента, но има хора с различно мнение".

"Поздравявам Корнелия Нинова за постигнатия резултат и й желая успех. Нека вложи същите усилия за спечелване на парламентарните избори. Врагът не е в БСП, а в Министерски съвет", каза още Добрев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във