Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Добрев: Станишев загуби 100 хил. гласа за БСП

Сергей Станишев трябва да носи отговорност за изборите. Той задължително трябваше да бъде на пресконференцията и да участва в първото заседание на бюрото, в което се правеше анализът. Това каза Кирил Добрев от БСП пред БиТи Ви.

„Има неща, за които твърдо обвинявам Сергей Станишев. Първо, че вкара търговците в храма, второ, че вкара БСП във вътрешнопартийни битки и имаше моменти, в които БСП обслужваше икономически интереси. Трето, обвинявам го директно за загубата от над 100 000 гласа. След изборите Георги Първанов има политически субект в лицето на АБВ, а БСП е минус 150 000 гласа. Аз за Сергей Станишев съм говорил тогава, когато всички мълчаха и към днешна дата отношението ми към него не се е променило", каза още Кирил Добрев.

Той каза още, че БСП е загубила две поколения заради тричленката в ръководството на партията Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Катя Николова, които са неизменно на президиума на всеки конгрес от 1990 г. насам.

Добрев подчерта, че България има нужда от стабилно правителство и то в рамките на повече от един мандат.„През 2009 година, когато дойде партия ГЕРБ на власт в лицето на Бойко Борисов, си мислеха, че животът започва от тях. Ние направихме същото, когато не спечелихме изборите, но направихме правителство с ДПС", каза той.

"Времето ще покаже дали е възможна коалиция Реформаторския блок и ГЕРБ", коментира Добрев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във