Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Добрев най-вероятно ще е временния председател на БСП

Корнелия Нинова, която подаде оставка като председател на БСП, вероятно ще предложи Кирил Добрев за временен председател на БСП, съобщи репортер на "Банкер".

Според Нинова Добрев най-добре познава партията. Конгресът трябва бъде свикан на 15 юни. До края на юли трябва да има избран нов председател на партията с пряко гласуване.

Освен лидера на социалистите Корнелия Нинова, и шефът на предизборния щаб на БСП за евровота Георги Свиленски подаде оставка пред Националния съвет.

След пленума Корнелия Нинова обясни позицията си. "При демократичните партии, в правовите държави, в модерното общество, отговорността винаги се носи от председателя. Затова аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Подавам си оставката като председател на БСП. Предлагам свикване на Конгрес в съкратени срокове - от 15 дни, който да констатира по силата на Устава тази оставка. Дотогава да стартира кампания за номинации, приемане на правила и процедури за избор на председател по новия Устав, чрез пряк избор. Ако приемете това решение, ще ви предложим хронограма, по която да се състои, и това да бъде съчетано с анализа на резултатите на изборите, отчетите на изборите, подготовка за местните избори, номинации за председател и до края на юли да изберем новия председател такъв, какъвто партията реши. За да можем през август, септември, октомври - да се съсредоточим върху местната кампания и, дай Боже, да спечелим местните избори,  в което вярвам. Благодаря ви още веднъж за всички усилия. Бъдете със самочувствие, че сме сила, че зад вас стоят хора, които ни вярват. Най-вече тях не трябва да предаваме. Да им дадем самочувствие, че сме на прав път и да им дадем енергия за местните избори.", каза Нинова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във