Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Добрев: Без машинно гласуване ГЕРБ ще се възпроизведат в "Борисов 4"

"Можем да подкрепим протестите, като напуснем парламента. В него вече няма място за БСП." Това заяви кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев. По думите му ГЕРБ нямат доверието, за да предлагат конституция, и отрече слуховете, че част от депутатите на левицата могат да подкрепят предложенията на ГЕРБ.

"Чисто математически не им трябват гласовете на БСП. В събранието ще се види, че това не е вярно", категоричен бе Добрев. Според него справедливостта, която искат протестиращите, минава през оставката на правителството и главния прокурор. "Това обаче не е достатъчно. Оставките няма да имат стойност, ако не променим правилата за избори и за главен прокурор. Ако не въведем машинно гласуване, ГЕРБ ще се възпроизведат в Борисов 4”, обясни кандидатът за председател.

Той аргументира кандидатирането си с желанието да върне нормалността в партията. "Борисов неглижира Народното събрание, а в БСП се неглижира отношението към органите. Няма как да върнем нормалността в държавата, ако не я върнем първо в БСП", каза Добрев. 

Кирил Добрев представи акценти от двете програми, с които се явява на вътрешния избор. "Първата е вътрешнопартийната. В нея се основавам на идеологията ни и на ценностите. Ние защитаваме работещите и ощетените групи в обществото, но заставаме и зад активното поколение. Може би това е надстройката, която трябва да направим, защото има малък семеен бизнес, в който работи само семейството и няма кой да ги защити, те не са капиталисти", обясни Добрев.

В организационен план той предлага БСП да има покритие на всяка избирателна секция с основна партийна организация, а областните председатели да бъдат на заплата и да се занимават само с партийна дейност и регионална политика. 

"Втората ми програма е за излизане от кризата. Да изберем сектори локомотиви, които да изтеглят икономиката ни, като фармацията, високите технологии, защо не заводи за електрически автомобили”, каза още Добрев. Той постави като акцент образованието, защото по думите му без образована нация няма как да правим икономика с висока добавена стойност, а оттам да има повече средства за социална политика. 

По отношение на коалициите той подчерта, че е нужно допитване до членовете. "Едно от внушенията е, че аз ще направя коалиция с ГЕРБ, а другото е, че Нинова ще я направи с десните. За да се спрат тези спекулации, много лесно се решава, а именно минават изборите и се прави допитване до членовете с кой искат да управляваме или пък да си останем в опозиция", предложи кандидатът за председател на БСП. Добрев изрази личното си мнение, че не вижда коалиция нито с ГЕРБ, нито с ДПС.

В заключение Добрев заяви: "Станах член на БСП, когато беше най-трудно, през 1997 г., а не спуснат като депутат или зам.-министър и ще остана в БСП, докато съм жив". Според Кирил Добрев БСП е партията на бъдещето и призова за участие във вътрешнопартийния избор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във