Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Ананиев се завръща като зам.-министър на финансите

Служебният премиер проф. Георги Близнашки назначи Кирил Ананиев за заместник-министър на финансите. На него ще бъде поверена подготовката на държавните бюджети.

Ананиев започва работа в Министерството на финансите през 1980 година, след като завършва специалност "Финанси и кредит" в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление "Държавни разходи" и заместник-министър на финансите при три поредни  правителства - на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

Работил е и като секретар по финансова политика в администрацията на президента Георги Първанов в периода от 2009-а до 2011 година и съветник към политическия кабинет на министър-председателя Пламен Орешарски от 2013-а до 2014 година.

Ананиев е вторият заместник на финансовия министър Румен Порожанов, след като миналата седмица за зам.-министър беше назначена Теменужка Петкова. Тя е бивш директор на Агенцията за държавна финансова инспекция.

През 2012-а името на Кирил Ананиев се завъртя в медийното пространство, след като тогавашният премиер Бойко Борисов съобщи, че бившият зам.-министър е получил през мандата си 540 хил. лева бонуси. Тогава Ананиев се оправда, че не е ползвал нито една стотинка от тези пари за лични цел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във