Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Ананиев поздрави акушерите за Бабинден

Честит професионален празник – 21 януари, Ден на родилната помощ! Днес по стар български обичай отбелязваме Бабинден в знак на признание към всички вас – специалистите, които с труда си допринасяте за появата на новия живот. Това се казва в поздравление от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев към акушер-гинеколозите и специалистите по здравни грижи по случай Бабинден.

На днешния празник изказвам своето уважение към професионализма и отдадеността, които проявявате при изпълнението на своите ангажименти. На вашия опит, на професионалната ви подготовка и на отговорното ви отношение разчита всеки родител в моментите, когато очаква появата на своето дете. С ваша помощ българските семейства сбъдват мечтите си да бъдат родители.

Признателен съм ви, че въпреки трудностите, успявате да осигурите най-добрите грижи за здравето на майките и техните новородени деца.

Пожелавам ви да бъдете все така отдадени на благородната си мисия да дарявате живот и щастие.

Убеден съм, че ви очакват още много мигове на удовлетворение от добре свършената работа, високо обществено доверие и признателни пациенти.

Бъдете здрави, щастливи и успешни!

Facebook logo
Бъдете с нас и във