Банкеръ Daily

Общество и политика

Катар е сред най-важните ни партньори в Персийския залив

Стефан Янев поздрави катарската страна за напредъка на подготвителните дейности по организацията и провеждането на предстоящото световно първенство по футбол – FIFA World Cup 2022 в Доха.

Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на  Катар Рашид Али Ал-Хатър. По повод приключването на мандата на посланика в София премиерът изказа благодарност за заслугите му за укрепването на двустранните отношения през последните пет години. 

Янев бе категоричен, че България счита Катар за един от своите най-важни партньори в региона на Персийския залив. Свидетелство за двустранните приятелски отношения са многобройните високопоставени посещения през последните години, като контактите между България и Катар продължават да са все така активни, въпреки предизвикателствата на пандемията, причинена от COVID-19. 

Премиерът  даде висока оценка пред посланик Рашид Али Ал-Хатър на двустранния диалог и акцентира върху потенциала за надграждане на сътрудничеството в интерес на просперитета на двете страни. По време на разговора бяха изтъкнати също предимствата на България, която е стабилна и сигурна държава и предвидим международен партньор.  

В рамките на срещата с посланик Ал-Хатър министър-председателят Стефан Янев поздрави катарската страна за напредъка на подготвителните дейности по организацията и провеждането на предстоящото световно първенство по футбол – FIFA World Cup 2022 в Доха.

Facebook logo
Бъдете с нас и във