Банкеръ Daily

Общество и политика

Каролев: В Реформаторския блок има лидерска война

В Реформаторския блок продължава да има скрита лидерска война. Това каза икономистът Владимир Каролев , който е съветник на икономическия министър Божидар Лукарски.

Според него напрежението в блока идва от ДСБ. "Именно те казаха, че Лукарски не става за министър.Това е, защото той може да се кандидатира за председател на РБ", обясни Каролев.

"Ако в рамките на 6 месеца не виждам резултат, ще напусна", каза икономистът. Той допълни, че ще дари заплатата си, която ще взима на този пост.

"Има два начина за правене на политики. Аз използвам единия, а именно да говориш публично за политика и да имаш трибуна. Другият начин е да участваш в парламента, което можех да направя, защото ми беше предложено още на 30 години. Тогава предпочетох да уча. Сега имам възможност да предлагам политики на министър и неговите заместници и да се опитам те да станат реалност", обясни избора си икономистът.

По думите му Лукарски има много професионален опит зад гърба си и затова го подкрепя. Каролев поясни още, че ще напусне своите фирми, докато работи за Лукарски, въпреки публикации, че няма да го направи.

"За да си министър, трябва да притежаваш три неща - да си отворен за съвети, да целиш дългосрочни политики и да не си повярваш. От срещите ми с Лукарски съм оптимист, че има шанс той да бъде един успешен министър", заяви Каролев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във