Банкеръ Daily

Общество и политика

Каримански получил есемес със заплаха

Депутатът от "Има такъв народ" и кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански е получил есемес със заплаха. Това обяви той пред репортери в парламента. "Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни!!!", гласяло съобщението, изпратено от непознат номер малко в сряда следобед, след като заседанието на бюджетната комисия се провали за втори пореден ден.

Каримански вече е подал сигнал в МВР. "Продължавам да вярвам в това, което правя. Продължавам да отстоявам принципите си и да прилагам един-единствен стандарт, а не двоен аршин", подчерта той. И обяви, че няма да се откаже от надпреварата за БНБ.

Депутатът от ИТН не пожела да се ангажира с предположение кой е подателят на съобщението. Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обаче свърза случая с процедурата за БНБ. "Знаете кои стоят от едната страна на кандидатурата за БНБ, спекулирам леко с реторичния въпрос. От другата страна е г-н Каримански. В тази ситуация, след като вчера на срещата в Министерския съвет той обясни за разни партенки, които хвърчат из въздуха в медиите, и даде абсолютно логични обяснения, че това са опити да бъде очернен, получава този есемес", заяви той.

Йорданов изтъкна, че Каримански не е нито "подземен бизнесмен", "нито се занимава с някакви далавери“, но "това са мутренски неща". "Някой ползва мутри. Или някоя мутра има интереси там, или тези, които имат интереси там, ползват мутри", каза председателят на ПГ на ИТН. В отговор на въпрос Йорданов посочи, че не споменава правителството, а просто е искал журналистите да "помислят" кой стои зад заплахата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във