Банкеръ Daily

Общество и политика

Каримански благодари на подкрепилите го за шеф на БНБ

Депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) и председател на правната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански благодари на всички, които подкрепят кандидатурата му за управител на БНБ. 

"Сърдечна благодарност към всички, които подкрепят кандидатурата ми за БНБ. Дълбока признателност и уважение! Бъдете живи и здрави! Нека сърцата и умовете ни пазят мира!", написа той във фейсбук профила си.

Каримански е една от двете официални номинации за гуверньор на БНБ. Другата е на председателя на парламентарната група на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров. Срокът за внасяне на номинации изтече вчера в 18:00 ч. Каримански участва онлайн във вчерашното пленарно заседание и не е коментирал пред журналисти в парламента своята номинация, представена официално от лидера на ИТН Слави Трифонов чрез пост във фейсбук. Пред медиите в Народното събрание Андрей Гюров заяви, че смята, че има нужните качества да заеме поста управител на БНБ.

Другите коалиционни партньори "Демократична България" и БСП изразиха притеснение, че управляващото мнозинство не се е обединило около една кандидатура. 

Изборът на нов управител на БНБ се налага, след като мандатът на сегашния изтече преди месец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във