Банкеръ Daily

Общество и политика

Карикатура на Бойко Борисов се появи на корицата на “Бай Ганьо” в книжарниците в Гърция

Карикатура на премиера Бойко Борисов с калпак и мустаци на фона на българския парламент е използвана за корицата на превода на “Бай Ганьо” на гръцки и се продава в онлайн книжарниците в Гърция, съобщи сайта на Господари на ефира.

Книгата е на издателство „Одос Панос“ и се предлага в гръцките книжарници от 2019 година. Издателството рекламира “Бай Ганьо” като  „поредица от анекдоти“, като „комедия“. На корицата вместо познатите илюстрации има карикатурен колаж на Бойко Борисов. Изданието има и подзаглавие, което може да се преведе като „Невероятни истории за един съвременен българин”.

Анотацията на издателството „Одос Панос” също е любопитна: „Бай Ганьо (Барба Ганиос) илюстрира истинската историческа трагикомедия на времето (1880 г.), която възниква от бързото движение на социалните слоеве на новоосвободената страна и силното желание „да настигнем другите“. Традиционното и новото, патриархалното и модерното, съществуват едновременно и честите им конфликти водят до комични изненади, недоразумения и грешки”. 

В  две гръцки онлайн книжарници “Бай Ганьо” с лика на Борисов се продава за 13,5 евро или 27 лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във