Банкеръ Daily

Общество и политика

Кардиологът проф. Иво Петров е в листата на ГЕРБ за София

Известният кардиолог проф. Иво Петров - медицински директор на “Аджибадем Сити клиник Сърдечно-съдов център”  е в листата на ГЕРБ с кандидати за общински съветници в София. Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова го представи по време на инспекция на реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница. Заедно с нея бяха заместник-кметът Дончо Барбалов и председателят на здравната комисия в Столичния общински съвет д-р Веселин Милев.

"Продължаваме с идеите за модернизация, поканихме нови хора в екипа. Проф. Иво Петров се съгласи да се включи в работата на следващия столичен общински екип със своята експертиза", съобщи Фандъкова.

Проф. Петров посочи, че консенсусът е най-важен не само за здравеопазването, но и за страната. А това, което се прави днес в Първа градска болница, е добър пример. "От години имаме идеи в областта на развитието на здравеопазването и модернизацията. За мен и моите съмишленици отдавна е мечта въвеждането на модерните електронни методики и тази електронна лична здравна карта, за която отдавна се говори", обясни той. Според него с усилието на общината и подкрепата на институциите, това може да бъде постигнато.

Лекарят стана "Мъж на годината 2018". Номинацията му беше за уникалното спасяване на пациент с разкъсана аорта чрез безкръвна операция, влизайки през бедрената артерия. Освен че е сложна и се прави за първи път, тази операция е публикувана в журнала на американското медицинско дружество.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във