Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Възстановихме диалога със синдикатите

Ръководството на Министерството на отбраната и синдикатите са на едно мнение по редица проблемни въпроси и ще се търси възможност за тяхното решаване. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след среща с председателите на синдикалните организации.

Участниците в срещата се договориха в най-кратки срокове да се възстанови работата и дейността на органите за социално сътрудничество във военното ведомство.

В разговорите участваха председателят на Федерацията на независимите синдикати от отбраната "Българска армия" към КНСБ Георги Братованов и председателят на Националния синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа" Тодор Воденов, както и заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Целта на срещата, инициирана от синдикатите с писмо до премиера Бойко Борисов, беше възстановяването на социалния диалог в Министерството на отбраната и набелязване на въпроси и теми, по които социалните партньори да си сътрудничат.

Синдикалните лидери бяха единодушни в становището си, че ведомството ще поддържа конструктивен социален диалог в интерес на хората в отбраната.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във