Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Въвеждането на мажоритарна система е евтин популизъм

Въвеждането на мажоритарната система е евтин популизъм, който няма как да бъде одобрен от "Обединени патриоти". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР.
 
"Ако някой реши вместо да прави шоу да прави политика, може да си направи партия и да влезе в политиката, но така - да бъде налагана  една избирателна система, без да има някакво нормално обсъждане и при ясния  факт, че тя е тотално изкривена и несправедлива и би създала огромни пороци в  България, тъй като знаете, че процесът  на купуване на гласове в България бие всички европейски рекорди, извинявайте, но подобен евтин популизъм няма как да бъде одобрен от „Обединени патриоти“, каза Красимир Каракачанов.

Той посочи, че на референдума са гласували много хора, но решението от него не е задължително според българското законодателство.  По думите му ГЕРБ са наясно с позицията на коалиционните си партньори.


Каракачанов съобщи, че първите внесени от "Обединените патриоти" закони за обсъждане в Народното  събрание ще се отнасят до сигурността на страната. Това са промени в Закона за МВР и в Наказателния кодекс, с които да се  предприемат успешни стъпки и мерки за борба с битовата престъпност, както и ограничаването през религиозните общности да се прави екстремистка или чужда  държавна политика.   

Facebook logo
Бъдете с нас и във