Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов увери, че няма да има танкове по улиците

"Хората уважават българската армия и разчитат на нея. Притесняват се някои политици в парламента от опозицията, които спекулират с темата." Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Армията няма да тръгне с танковете по улиците, както се спекулира. Не може да говориш подобни глупости от трибуната на парламента, когато текстовете какво ще прави тя са ти пред очите. Вътре пише: "контролно-охранителни функции". Армията ще поеме от полицията някои от важните инфраструктурни обекти за охрана“, обясни Каракачанов.

Той подчерта, че страната ни не се бори с външен противник, а с вирус и няма нужда от танкове. Военният министър поясни, че може да се наложи с част от техниката на армията да се пренасят облекла и храни. Военнослужещите ще имат право също така да задържат и да предават задържаните на полицията. Да участват в охраната на обществения ред, да контролират движението, както и да проверяват документи за самоличност.

"В това няма нищо ненормално, когато виждаме, че полицията се задъхва. Тя има изключително много работа“, отбеляза вицепремиерът пред БиТиВи.

Във връзка с учението, което бе проведено в зала „Арена Армеец“ и при което тя бе превърната в полева болница, военният министър посочи, че още три учения ще бъдат проведени в други градове в страната - в зали, които не функционират заради мерките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във