Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Тримата подали оставка министри нямат вина за Своге

Тримата министри, които след катастрофата край Своге подадоха оставки по искане на премиера, нямат вина за случилото се - смята вицепремиерът Красимир Каракачанов. С уговорката, че премиерът има право на собствена кадрова политика, Каракачанов изрази мнение, че не е имало нужда от трите оставки. Красимир Каракачанов дава висока оценка за работата на Николай Нанков като министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщи БНР. 

"Не е нормално при всеки повод, като се появи една група, която протестира в интернет или на жълтите павета, да се искат оставки. Защото ако бъдем конкретни, какво ще излезе с тези оставки? Всички знаем, че шофьорът е виновен за катастрофата. Какво? Във всеки рейс да сложим по един милиционер? Или министърът на транспорта и министърът на регионалното развитие да се возят по рейсове?", коментира Каракачанов в село Сугарево, община Сандански, където взе участие в церемония по повод 94 години от смъртта на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров. 

Очаква се днес партията на другия вицепремиер - Валери Симеонов, да обяви официално дали ще остане в управлението. След оттеглянето на тримата министри - на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков, Симеонов коментира, че оставките не са съгласувани с тях, а управляващата коалиция, по думите му, "отдавна не функционира".

Facebook logo
Бъдете с нас и във