Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов свързва "Апартаментгейт" с избора на главен прокурор

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов разви теза, че скандалът "Апартаментгейт" е свързан с избора на нов главен прокурор и нямал нищо общо с предстоящите местни избори.

Лидерът на ВМРО смята, че Цветан Цветанов бил косвена жертва, "ударите" били по хора от съдебната система, спрягани в обществото за наследници на Сотир Цацаров. 

Мандатът на Цацаров изтича през тази година, като в летните месеци се очаква да започнат обсъжданията на нов главен обвинител.

Според Каракачанов скандалът с луксозните апартаменти на политици се превърнал в "лов на вещици". "Щом си на някакъв пост едва ли не трябва да живееш в колиба. Всеки нормален гражданин иска да живее по-добре. За мен е важно дали си използвал служебното си положение, за да получиш облаги. И дали доходите са законни", отбеляза Каракачанов в телевизионно интервю. 

Вицепремиерът смята, че управляващата коалиция не е ударена от скандала и няма основания за оставката на премиера Бойко Борисов. 

По отношение на евровота и отделното участие на партиите от "Обединени патриоти" Каракачанов заяви, че Валери Симеонов не е искал общо явяване с "Атака" на Волен Сидеров. 

Очаквайте подробности

Facebook logo
Бъдете с нас и във