Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов сравни футболните расисти с екоактивистите

Похвално е, че полицията си е свършила работата без да използва сила при извеждането на футболните фенове на мача България – Англия. Това каза пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той обясни, че полицията арестува някой, който оказва съпротива и извеждането им мирно и тихо е било добра опция. По негови думи силови действия може да допринесат за агресията в агитката. На журналистически въпрос защо на стадиона са допускани хора, които са стари познайници на полицията, Каракачанов също отговори с питане. "Защо не се огледаме да видим някои от агитките не се ли занимават и с друга дейност, освен да подкрепят отборите?", пояснявайки, че има предвид разпространение на дрога и организиране на протести и контрапротести.

"Законът трябва да е еднакъв и за футболните агитки, и за екоактивистите. Започнем ли да го разглеждаме като морален и неморален, нямаме закон", категоричен е вицепремиерът. Той попита журналистите биха ли го подкрепили, ако поиска по-строги санкции за тези, които се "правят на по-интелигенти, и ходят да затварят кръстовища, блокират София и спират икономическото развитие на цели региони".

 "Едните били с фашистки поздрави, нарушавали закона и са лоши. Другите не са с фашистки поздрави, но пак нарушават закона, пак възпрепятстват гражданите и правят безредици, но те са добри, защото не са с фашистки поздрави. Законът трябва да е еднакъв. Започнем ли да го делим на такива, каквито ни харесват и такива, които не ни харесва, ефектът го няма”, повтори Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във