Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов сравни ареста на Нено Димов с показно убийство

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов за ситуацията около екоминистъра Нено Димов, който бе предложен за поста от "Обединени патриоти".

В четвъртък (9 януари) Димов беше задържан за 24 часа след обиск в дома му и в кабинета му. Това стана по време на акция на ДАНС, МВР и прокуратурата във връзка с водната криза в Перник и неизяснените обстоятелства около вноса на боклук от Италия.

"Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете дали ще има оставка след това показно убийство", коментира Каракачанов, цитиран от БНР. 

Още в деня на акцията премиерът Борисов съобщи, че евентуалната оставка на Димов е коалиционен въпрос, който трябва да бъде обсъден с "Обединени патриоти".

Засега няма официална информация дали Димов ще се сдобие с обвинение. 

От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че в 15.00 часа говорителят на главния прокурор Сийка Милева, административният ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов ще дадат брифинг във връзка с проведените действия по разследване в Перник и Министерството на околната среда и водите.

В Министерския съвет министър-председателят е извикал за разговори ръководителя на ДАНС и главния секретар на МВР. 

По-рано бе съобщено, че разследващи извършват проверка и във ВиК-Пловдив. Акцията е по разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Преди дни областният управител Дани Каназирева свика среща заради загубите на питейна вода, които надхвърлят 60 процента. 

Предполага се, че разговорът включва и вчерашната акция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във