Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Слава Богу, че правителството не разчита на ДПС

Явно г-н Лютви Местан няма работа по празниците и ходи по смесените райони да плещи и да плаши българските турци с глупости. Така лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира пред БНР изказването на лидера на ДПС, че ако Патриотичният фронт остане в управлението, още следващата година ще има предсрочни избори. 


Местан да иде на лов и да помисли защо за 25 години никой не гаресва ДПС. И ако си отговори правилно на този въпрос, може би в следващите 25 години хората ще си променят мнението за партията, посъветва Каракачанов. 


Според него не ДПС е факторът, който може да предизвика предсрочни избори. "Миналият път ги предизвика, защото беше част от управлението. Сега обаче, слава Богу, българското правителство и Борисов не разчитат на ДПС. Местан много упорито обяснява, че би подкрепял кабинета, само и само да ги няма патриотите. Мисля, че всеки български политик си е извадил извод какво е да си ортак на ДПС в управлението", коментира той. 

Каракачанов подчерта, че ако ГЕРБ искат бързо да отидат на предсрочни избори, най-бързият начин е да се съюзят с ДПС. 

Ако правителството спазва програмната декларация и покаже желание да работи за проблемите на българското общество, ще изкара доста дълго. Това е въпрос на работа и на желание от страна на правителството, а не от заклинанията на Местан, заяви лидерът на ВМРО.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във