Банкеръ Weekly

Общество и политика

Каракачанов сигурен в балотажа, Орешарски уверен в успеха

Самочувствие демонстрира кандидатът за президент на "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО”, Красимир Каракачанов. След регистрацията за вота той заяви, че съдейки по настроенията в обществото, шансовете му за балотаж са огромни. Каракачанов е убеден, че ген. Румен Радев не му е реален съперник. "Като гледам отношението на българската войска и най-вече на запасното офицерско войнство, мисля, че кандидатът в ляво не ни е конкуренция”, заяви той. Политикът изтъкна също така, че военните и офицерите от запаса са патриоти, преди да се делят на леви или десни, и голяма част от тях споделят идеите на издигналите го формации.

Увереност изрази още един кандидат, устремил се към "Дондуков" 2. Пламен Орешарски обясни пред "Нова тв", че се включва в "играта", защото отговаря на очакванията на много български граждани. "Предлагали са ми да ме издигнат за президент - и отляво, и отдясно. Аз се кандидатирам сам", категоричен е той, допълвайки, че ще има много по-голям успех на предстоящите избори, отколкото се предполага.

На въпрос как ще коментира версиите, че ДПС стои зад него и е удобен на ГЕРБ, бившият премиер отговори, че всеки си прави свои сметки. "Това е лично решение, направено на базата на мои разсъждения, че страната ни може да премине с минимални щети през следващите няколко години", каза той. По думите му държавата е в институционален разпад, но той като министър-председател нямал възможност да се пребори с това заради протестите. Орешарски отново обясни и че кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС била политическо решение: "Четирите управляващи партии имат формат на вземане на решение, а премиерът ги изпълнява." Запитан дали имал конфликт със себе си, изпълнявайки политически решения, експремиерът отбеляза: "Сега кой предложи Кристалина Георгиева? Това е задкулисие."

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във