Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: С ГЕРБ нямаме противоречия

Нямаме противоречия с ГЕРБ, генерално проблеми няма. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов за отношенията в управляващата коалиция пред Нова телевизия. Поводът е изказване на вицепремиера Валери Симеонов наскоро, че с премиера Бойко Борисов работят на един етаж, но не си говорят. Премиерът отговори, че проблеми в коалицията няма, но Патриотите обичат да говорят шеговито. 

Каракачанов коментира и наличието на радикален ислям у нас. 

"Млади момчета от Родопите ходят в петролни държави и после се връщат да проповядват ислям, който не е характерен за България", каза Каракачанов. Министърът даде пример с Ахмед Муса от Пазарджик.

Според Каракачанов етническите турци не са податливи на този ислям. Той допълни, че има опити за създаване на радикални клетки на Балканите.

Всички имами в България получават месечното си възнаграждение от чужда държава. Нормално ли е те да насаждат такъв ислям, който никога не е бил характерен нито за Турция, нито за България, нито за Османската империя. Те просто са научени така радикално в училищата, които са посещавали в Палестина например", каза Каракачанов.

Министърът каза, че ще има нови изтребители. Той допълни, че тепърва ще се разбере кои ще отпаднат.

Русия не е заплаха за България, каза Каракачанов. Според него България трябва да има балансирано отнощение с Русия.

Подарих на Волен Сидеров каска символично за сватбата, каза Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във