Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: "Продължаваме промяната" е поредният проект за власт

"Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля и здрав разум да се направи правителство. Не е важно дали ВМРО не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха, не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормални хора." Това заяви Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

"Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто. Макар че имахме доста различия помежду си, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, и се разбрахме от нашата и от тяхната програма кои са най-важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, докато направим една обща програма за управление", обясни пред БНТ Каракачанов.

По думите му невъзможността да се състави правителство в последните два парламента не била заради "думата коалиция", а заради това, че "в България отдавна няма истински политически партии". Според лидера на ВМРО новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната", е "поредния проект за власт - нищо повече".

"Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев", каза Каракачанов по повод казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

"Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш политическа идея, да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а не да тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация", посочи той. И допълни, че е по-добре да говори за своите приоритети, отколкото да обсъжда "поредния кьорфишек".

Председателят на ВМРО съобщи, че на предстоящите парламентарни избори със сигурност ще бъде водач на листи. А за президентските избори заяви, че ВМРО ще излезе със своя кандидат-президентска двойка. Това е решено на Национален съвет, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати. Каракачанов също получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във