Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов призова да се състави правителство

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов направи кратък коментар пред журналисти след първите прогнозни резултати от екзит-половете, които оставят патриотичната му коалиция с НФСБ и Воля извън 46-ия парламент.

"Не ми харесва резултатът, защото не е добър. Може би трябва да изчакаме официалните резултати. Току що излязоха резултатите, вие ме карате да правя анализи. Рано е да правим дълбоки анализи. Така, както е решил българският народ, така ще се развива държавата в следващите месеци и години", заяви Каракачанов.

Той призова за съставяне на стабилно правителство, избрано от парламента, което да направи бюджет и да гарантира доходите.

"Аз пожелавам на новия парламент да успее да намери кураж и национална отговорност и да направи правителство, защото тази политическа криза не може да продължава вечно. Трябва да има стабилно правителство, избрано от парламента, а не служебно, което не отговаря пред никого за нищо. Трябва да има правителство, което да направи бюджет за следващата година, да гарантира доходите на хората, да гарантира събираемост и нормалния живот в държавата. Той ще бъде такъв, какъвто си го е определил българският народ", обобщи Каракачанов.

Според „Галъп” коалицията ГЕРБ/СДС печели вота с 22.1%. Втора политическа сила е партия „Има такъв народ” със 21.5%. Третото място избирателите са отредили на БСП - 15.1%. Четвърти остават „Демократична България” с 13.7% от гласовете, следвани от ДПС с 12.0 на сто и „Изправи се! Мутри вън!” – с 4.8%. Коалиция "Българските патриоти" остава извън парламента с 3.1%.

Всяко нещо, което за първи път се прилага, е нормално да отчита проблеми", заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки по повод машинния вот. 

"Ако всички партии признаят резултата, ще се окаже, че решението за машинно гласуване е положително", коментира Джамбазки.

Засега патриотите няма да искат касиране на изборите, въпреки множеството по техни думи нарушения от Турция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във