Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Предсрочни избори не ни плашат

Предсрочните избори не ни плашат, но трябва да помислим трябват ли ни такива, или първо е необходимо национално съгласие по определени въпроси. Това каза кандидатът за президент на Коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" Красимир Каракачанов пред журналисти в НДК.

"Питате какво ще направят Патриотите. Ние ще направим само едно, ще продължим заедно да работим за България. Както видяхме, близо 600 000 души гласуваха за кандидатурата ни", подчерта Каракачанов. На въпрос кого ще подкрепи на балотажа, той обясни, че ще подкрепи българския народ. Той посочи, че не клони към нито един от двамата кандидати, които отиват на втори тур.

"Слушах изявлението на ген. Радев, в което той казва, че телевизионното говорене свърши. Аз бих направил с най-голямо удоволствие един дебат като капитан, а той като генерал, и да видим кой какви политики предлага. Аз не чух това какво мисли по отношение на това дали Турция ще е член на ЕС. Не знам какво мисли за заселването на нелегалните мигранти", сподели лидерът на ВМРО.

Запитан за евентуалната оставка на кабинета, Каракачанов отговори лаконично: "Питайте Борисов".

Коалицията "Обединени патриоти" не е само за президентските избори, а продължава, категоричен е той. По думите му по време на президентската кампания от обединението са видели в очите на хората надежда, че в България политическите формации започват да си подават ръка и да работят заедно. "Тепърва ще видите какво означават "Обединените патриоти", за които няма ляво, няма дясно; няма Русия, няма Америка, има български национален интерес", каза Каракачанов.

Българският народ има вече много сериозно патриотично представителство в наше лице и нашата първа голяма победа вече е постигната и тя е уникалното по мащаба си обединение на патриотичните сили в България, каза от своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов. По думите му това ще положи началото на "един нов политически етап", защото формациите в "Обединени патриоти" показвали, че обединението прави силата и бъдещето е в търсенето на общото, а не това, което ни разделя.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във