Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов пак заговори за задължителна казарма

Красимир Каракачанов

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов преди изборите пак заговори за задължителна военна служба. 

"Имаме пълно единомислие по отношение развитието на армията и военното образование и, в частност, въвеждането на задължителна донаборна служба. В последния мандат започнахме сериозна модернизация, но освен въоръжение и техника, една силна армия се прави от хора. В момента имаме пет пъти повече желаещи да се включат в редиците на въоръжените сили", каза Красимир Каракачанов на среща във Варна и припомни, че е привърженик на наборната военна служба и никога не е крил този факт.

"Успяхме да прокараме доброволната военна служба, но ще работим в посока и на задължителната", посочи Каракачанов. По думите му обществените нагласи за въвеждане на задължителна казарма са повече от положителни. "От десет майки, с които разговарям по темата, поне шест искат синовете им да изкарат наборна служба. За мен това е достатъчно ясен знак за нагласите на обществото", допълни още водачът на варненската листа на ВМРО.

По думите му патриотичното възпитание на младежта у нас е един от важните фактори за формирането на национално самосъзнание. "Няма как да градим силна държава без такова", категоричен беше Красимир Каракачанов

Facebook logo
Бъдете с нас и във