Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов пак е готов на коалиция с ГЕРБ

Красимир Каракачанов

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че партията би влязла в коалиция с ГЕРБ, както и с всяка друга политическа формация, ако тя подкрепя седем приоритета, които са били одобрени на заседание на Изпълнителния комитет на партията. 

Основните приоритети са промяна на Конституцията и засилване на правомощията на държавния глава, защита на националните интереси на международната сцена, подкрепа за средния и малък бизнес, справяне с демографската криза, защита на традиционните ценности и др.

„Ще направим коалиция само с тези политически сили, които са готови да работят за тези ценности. Ако ГЕРБ подкрепят тези ценности, да. На варианта дайте, защото ще дойдат комунистите и турците стига толкова. Ето имаме опорни точки, ако искате да работим за тях, може да работим не само с ГЕРБ, а и с всички други било протестърски, било непротестърски партии“, заяви Каракачанов пред БГЕНС.

От ВМРО предложиха в четвъртък, при обединение на патриотите, лидерите на партиите да не бъдат част от листите. "Не искаме да ставаме вождове и министри. Предлагам форма, чрез която всички ще сме максимално обединени". Той допълни, че никой не задължава лидерите да напускат постовете си в партиите, а е само предложение за предстоящите избори", аргумантира се Каракачанов.

"Това беше най-грозният парламент - не спонсорите решават кой ще влезе в Народното събрание, а хората?", заяви Каракачанов. По думите му част от партиите са се опитали да си решат проблемите с изборните промени.  

Лидерът на патриотите бе категоричен, че не трябва да сме -фили или -фоби, а да търсим интересите само на България. "32 години сме шампиони само да се мразим", смята той. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във