Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Николай Петров е достоен лекар и човек

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира, че подалият оставка здравен министър Николай Петров е един изключително достоен колега, човек с качества и като лекар, и като човек. 

"Имах възможността да работя близо 6 месеца с него. Оттук нататък мисля, че той самият ще вземе решение", посочи Каракачанов, който беше сред присъствалите днес на демонстрация на способности на службата "Военна полиция" и СОБТ в Нови Искър, пред БТА.

В отговор на въпрос министърът посочи, че Николай Петров може да бъде лекар във Военномедицинската академия, но няма как да се върне на предишната си позиция във военната болница, тъй като е девоенизиран, а длъжността трябва да се заема от военен лекар. Попитан кога ще има началник на ВМА,  Каракачанов посочи, че за да няма спекулации или обвинения, че има лични предпочитания, каквито няма, е решил да се направи конкурс.

"От хората, които имат право да се явят - да се явят, и който се представи най-добре", добави той. Министърът прогнозира, че ще има поне трима кандидати.

На въпрос за доставените двигатели за изтребители МиГ-29, Каракачанов посочи, че е налична документацията, че те са ремонтирани в РСК "МиГ", като за шест от десетте двигателя се очакват оригиналните формуляри за произхода им. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във