Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов няма да санкционира шефа на ВВС, няма за какво

Приключи проверката по случая с командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, съобщиха от Министерство на отбраната.

В доклада на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, който е и пряк началник на командира на ВВС, не се съдържа предложение за налагане на административно наказание на генерал-майор Цанко Стойков. Проверката беше извършена по нареждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който уточни, че тя е само за негова информация.

Прокуратурата разпространи запис от предполагаем разговор между Стойков и президента Румен Радев по разследване на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) срещу държавния глава. От разговора се предполагаше, че Стойков може да е възпрепятствал разследването.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви вчера, че не вижда основания за санкции срещу Стойков. „Аз не знам за какво е било разследването и кога точно е започнало, защото от документите, които бяха оповестени, това не е видно. На този етап аз не виждам никакви основания  - пак казвам на този етап, към днешна дата, не виждам никакви основания да се предприемат каквито и да е санкции по отношение на генерал Цанко Стойков“, посочи Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във