Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Няма да позволя на никой да вдигне ръка срещу български войник

Докато съм министър на отбраната, няма да позволя на никой да вдигне ръка срещу български войник. Да биеш полицай, да биеш войник, значи да нападаш институциите в тази държава. Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод нападението над офицер в село Войводино. 

Междувременно от Комисията за защита от дискриминация съобщиха, че е получена жалба срещу Каракачанов заради негово изказване, че "циганите са станали изключително нагли". 

"25 години нито един вицепремиер, нито един силов министър не си е позволявал да казва такива неща, затова сме на този хал", каза в отговор лидерът на ВМРО пред NOVA телевизия.

Каракачанов бе категоричен, че няма да си мълчи заради правозащитници, които ще го обвинят в дискриминация. 

По отношение на ситуацията във Войводино вицепремиерът отбеляза, че в случая са взети всички мерки: "Отидох там, събрах Кризисен щаб, набелязаха се необходимите мерки. Още по обяд дойде пожарната, дойде енергото и се установи, че всичките постройки са незаконни, а 15 са абсолютно опасни за живеене". 

Трябва да има ясна държавна политика по отношение на интеграцията на ромския етнос, посочи вицепремиерът и съобщи, че до средата на февруари ще предложи проект за програма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във