Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов не изключва правителство на ГЕРБ и БСП

Ситуацията след изборите ще бъде патова. Най-вероятно на ГЕРБ и БСП ще се наложи да разговарят, социолозите им дават почти равен резултат. Стига игри на леви и десни. Не изключвам правителство между ГЕРБ и БСП. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по Нова телевизия.

"ВМРО не би влязла в коалиция с ДПС и ДОСТ, но с всеки друг може. Всички партии отсега трябва да видят кои са общите теми. Очаквам служебният кабинет да си спазва функциите по конституция", каза  Каракачанов.

Той не очаква кабинетът за 60 дни да се заеме с някакви сериозни реформи. Трябвало най-вече да поддържа реда и спокойствието в страната и да подготви честни избори.

"Герджиков е подходящ за служебен премиер, без крайни пристрастия. Той е спокоен и уравновесен. Герджиков бе и добър председател на Народното събрание", коментира още той.

Според него е нормално да имат разминавания в коалицията с Атака и Валери Симеонов, но няма драми.

"От Анкара е въздействано да не се дава мандат на нас", каза Каракачанов, но не уточни върху кого.

Според него по-скоро е било сондаж. Притестението е било, че ще започнат с едни радикални действия. Можело да се вдигне на 300 лв. минимална пенсия е да се повиши после всичко над нея. Пари имало. Например за фалшивите инвалиди сумата е  била 1,6 млрд. лв. А те били 1 млн. души, като не повече от 250 000 заслужавали инвалидна пенсия.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във