Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Може да подкрепим Радан Кънев за премиер

Съпредседателят на Патриотичен фронт Красимир Каракачанов заяви пред БНР, че е възможно той и съпартийците му да подкрепят правителство с премиер Радан Кънев. 

"Ние казахме, че няма да участваме с политически лица като министри или заместник-министри. Ако се приеме програмата, която ние смятаме за изключително важна, като част от управленска програма, ще предложим специалисти, които могат да заемат определени длъжности в изпълнителната власт. Ако тази програма не се изпълнява, ще си оттеглим подкрепата", каза Каракачанов.

Той съобщи, че на днешната среща при президента ще постави акцент върху цените на тока.

"Нашето становище е, че ако не се направи пълна ревизия в енергетиката и не се предоговорят изкупните цени на тока от някои от частните производители, в това число и т.нар. "зелена енергия", цените на тока ще продължават да растат и това ще бъде проблем за ниските доходи на българските граждани и за българския бизнес. Втората тема са монополите и не само енергоразпределителните дружества, но и за големите търговските вериги и за монополите във всяка една област, където унищожават средния и дребния български производител. Необходимо е ново, антимонополно законодателство и реална работа на антимонополните структури.", заяви Каракачанов.

"Третият огромен проблем е свързан с битовата престъпност. Цели райони на страната са обхванати от тази битова престъпност и полицията не може да се справи. Четвърти проблем – така наречените "обществени поръчки", източването на средства чрез тях. Настояваме за нов закон за обществените поръчки", допълни шефът на ВМРО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във