Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов кани Нинова на бира

Правителството отговори на исканията на БСП и Корнелия Нинова за оставка и критиките, които тя отправи към Бойко Борисов. 

"Днес слушахме колегите, които минаваха по булеварда – хубаво е да протестираш, но не е хубаво да рушиш държавността, защото колелото се върти и на другия ден може ти да си на власт. Крайно време е всички ние като българи да си седнем по-сериозно на столчетата и да бъдем по-кооперативни един към друг", призова вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той призова опозицията да бъде отговорна. 

"18-19 години не са увеличавали заплати в сектор "Сигурност" – сега това се случи. Купува се и нова техника за армията. Опитваме се да правим нещо. Амбицията ми е да направим военната професия престижна. На 1 май не мога да съм доволен, когато слушам, че държавата се управлява от някакви изроди, които стоят в задкулисието и правят всичко друго, но не работят в полза на гражданите. Затова днес ще поработим докъм 17.30 часа, после ще седнем да пием по една бира. Даже бих поканил и г-жа Нинова. Не познавам държава, която с омраза да е успяла да се развива", каза още Красимир Каракачанов.

Финансовият министър Владислав Горанов също похвали работата на правителството. Той посочи, че скоро се навършва една година от кабинета "Борисов 3". 

"Вече една година държавата се движи в правилната посока - и по ръст на икономиката, и по намаление на дълга, и по това, че доходите растат, и по това, че хората пътуват и са икономически активни. Това са реалните политики, по които се развива държавата", подчерта финансовият министър.

По думите му качеството на управлението се мери само през избори

Горанов заговори за лидерска криза и вътрешни проблеми в БСП, които според него изкривяват политическия дебат. "В БСП нямат притеснение да използват всички ресурси, включително и рушене на институциите. Опитът чрез институционално противопоставяне да се донесе нестабилност на държавата няма да им донесе успех. Това, което се случва в държавата, независимо от това, което се случва в главите на опозицията, е положително и това се доказва от всички макроикономически показатели", допълни Владислав Горанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във