Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов изригна срещу организациите за защита на ромските права

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова "България да подкрепи своите полицаи"

"В духа на наложената от няколко „правозащитни“, а по-точно казано организации, които основно се занимават със защитата на правата на циганите, започна подгряване на общественото мнение срещу полицаите, извършили акцията в циганското гето на Ихтиман. Заливат ни репортажи, в които разстроени представители на „етноса“ обясняват как безпричинно са ги били и колко лоши са органите на реда. Сега тръгна и версия, че нападение над полицията въобще не е имало – тъкмо обратното, те нападнали бедните роми. Явно сами са си нанесли и побоя полицаите, за да имат предтекст да нахлуят в гетото", коментира Каракачанов.

По думите му често преди в такива ситуации "потърпевши наистина биваха полицаите" - отнасяли наказания и дори били уволнявани. Според него това демотивирало състава и правело циганските безчинства още по-дръзки и безнаказани.

"В качеството си на заместник министър председател по обществен ред и сигурност твърдо заставам зад действията на полицията в борбата и с битова престъпност! Не само в Ихтиман, а и навсякъде, където тя е влязла, за да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закони и те трябва да се спазват от всички. Припомням Ви и идентичен случай в село Каменар от август миналата година, когато след изнасилване на жена в центъра на Варна, полицията направи рутинна проверка, а циганите се оплакаха, че са били бити без никакви доказателства – просто хвърлиха поредното обвинение и „правозащитниците“ отново извисиха глас. Но не в защита на пострадалата жена или на българските полици, а отново в защита на престъпниците", посочи още вицепремиерът

Той отбеляза, че това са само два примера, които съвсем не били прецеденти.

"Още са пресни случаите на пребити и нападнати с ножове и мачете горски служители в с. Баня и с. Струпец. А това само два от десетките подобни „инциденти“. Считам, че всяко подобно посегателство трябва да получи суров отговор. България е длъжна да подкрепи своите полицаи! Криминалният контингент трябва да бъде сложен на мястото му", каза още Каракачанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във