Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов иска правителство с максимално широка подкрепа

На страната е необходимо коалиционно правителство с максимално широка подкрепа. Това заяви в Плевен съпредседателят на коалиция Патриотичен фронт /ПФ/ Красимир Каракачанов - лидер на ВМРО.

Единствената партия, която трябва категорично да бъде изолирана от властта, е ДПС, допълни той. Ако всички останали партии могат да се разберат в рамките на един или половин мандат да направят нещо за обществото, ще бъде добре - да няма леви, да няма десни, уточни Каракачанов. По думите му за ПФ участието в правителство не е самоцел, ако няма да се извършват радикални промени.

Според него трябва да не се увеличава пенсионната възраст, а да се създават условия за малък и среден бизнес и оставане на младите хора в България. Важен приоритет трябва да бъдат мерките за пресичане на битовата престъпност, да се въведат законодателни промени за действие при "неизбежна самоотбрана".

Той заяви, че са против социалните фондове да се ползват като "фабрика за цигански деца", да се вдига цената на тока, както и против монопола на Здравната каса. Убеден е, че обществените поръчки в държавата е нужно да влязат в единен публичен регистър, а за по-ефективното използване на европейските фондове те да влизат в Банката за възстановяване и развитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във