Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов и Горанов: Правителството няма намерение да подава оставка

Като "достатъчно балансирано" определи посланието на американското посолство вицепремиерът Красимир Каракачанов. "Фактът, че различни части на обществото го четат по различен начин показва, че посланието е ясно. И едните имат право да протестират и трябва да бъде уважено това право, но трябва да се спазва и закона и да има върховенството на закона", разтълкува той.

По думите на вицепремиера, към днешна дата правителството няма намерение да подава оставка. 

Изказване в същия дух направи в Пловдив и министър на финансите Владислав Горанов. По думите му въпросът за оставка не е на дневен ред, а исканият от БСП вот на недоверие няма да успее.

"Със сигурност това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството, са консолидирани по това, че има още много какво да свършим и ще отхвърлим този вот на недоверие, когато бъде внесен, тъй като още не сме запознати с мотивите, но левицата в момента, според мен, не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата", заяви той.

Снощи, за пети пореден ден в София и в други градове имаше протести с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Заявено беше намерение за такива демонстрации и днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във