Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Георги Панайотов се поддава на спекулации

Твърдението, че във военното министерство се възлагат директно за изпълнение обществени поръчки без конкурс или процедура е невярно, посочи бившият министър на отбраната и лидер на партия ВМРО Красимир Каракачанов.

Той заяви това на брифинг, след като в четвъртък служебният военен министър Георги Панайотов представи информация по извършени проверки в структури на Министерството на отбраната.

Лидерът на ВМРО твърди, че в министерството има вътрешни правила за обществените поръчки, които са одобрени много преди да стане министър, а той само се придържал към практиката на предшествениците си.

Според Каракачанов служебният министър на отбраната бил подведен и се поддавала на спекулации и внушения.

"Смятам, че служебното правителство се опитва да провежда една политика, с която се опитва да вади истини или полуистини, с които да компрометира министри от предишното управление“, каза бившият военен министър. По думите му трябвало Панайотов по-критично да се отнася към информацията, която "някои му подават".

Пак според него "когато прочетеш един договор, ти става ясно за какво става дума. Защото всичко останало намирисва на една спекулация и опит да се внуши, че предишният министър на отбраната не си е свършил работата“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във