Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов е притеснен, че може да има конфронтации на блокадите в София

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази притеснение, че може да се стигне до конфронтации между протестиращите и тези, които не могат да пътуват заради блокадите в столицата. Той призова гражданите към търпение и органите на реда към спокойствие, защото всеки има право да изразява своето мнение, но без да пречи на другите. Каракачанов каза, че изкуството е да се намери диалог с младите хора и да се види това, което трябва да се направи като разумна промяна.

На въпрос кога би си подал оставката вицепремиерът отговори: „Ако трябва да говорим в индивидуален план, когато някой излезе и ми каже „ти не си свърши работата“ подавам я веднага. Ако цялото правителство си подаде оставката, аз също ще си подам оставката. Към този момент кажете ми какво не съм свършил от това, което съм казал, че ще направя и какво не съм свършил с последните 27 г., което не беше свършено. Ако някой ми каже „ти за тези 3 г. и 3 месеца не направи това, това или еди-какво си, не защото си го обещал, а защото е редно да се направи“, с най-голямо удоволствие ще се вслушам и в това, но към момента не съм чул подобни неща“.

 Каракачанов участва в тържествения акт по присвояване на първо офицерско и първо сержантско звание на кадетите от първия випуск на възстановеното ВВВУ „Георги Бенковски" в Долна Митрополия. Отличник на Випуск „Добруджански” е пилотът Владимир Тасков с успех от следването Отличен с 5.99 и от държавните изпити с 6.00.

Facebook logo
Бъдете с нас и във