Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Джамбазки показа, че има един български евродепутат, който може да се бие в полза на България

Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов обяви, че партията е получила доверие на тези евроизбори, защото хората са оценили работата ѝ в изпълнителната власт и работата на водача в листата ѝ Ангел Джамбазки като евродепутат.

„Истината е, че в ЕС има двоен стандарт – по отношение на храните, по отношение на пакета „Мобилност“ – големите държави се опитват да изземат бизнеса и интересите на малките държави. Тоест Ангел Джамбазки показа, че има един български евродепутат, който може да се бие в полза на България и го прави успешно“, посочи Каракачанов.

Той определи като „политически трупове“ политическите сили, които по думите му са изричали лъжи по адрес на ВМРО. „Ми как да спечелят, примерно лицето Марешки. Той първо беше либерал, след това беше социалдемократи. Накрая реши да става патриот. Или пък примерно един друг, който много ни плюе, наш коалиционен партньори. Е само със слогана „Да живее Съветския съюз“ не става. Не може да си патриот пък да казваш „Да живее Съветския съюз“, коментира лидерът на ВМРО, визирайки „Атака” и нейния водач Волен Сидеров. 

Каракачанов не скри, че е щастлив от резултатите на изборите, но и погнусен от предизборните нападки от коалиционния си партньор "Атака". Той не знаел какво може да очаква оттук насетне в малката коалиция на "Обединени патриоти".

"Атака" плюха, плюха, плюха по нас, по грозен и непочтен начин. Не знам утре как ще се гледаме в очите. Какво да искам от тях - извинение ли", посочи Каракачанов. Той не прогнозира сигурен развод, но прецени, че занапред ще се работи трудно с атакистите.

"Симеонов запази коректен и джентълменски тон. Ние не си позволихме да атакуваме никой, но това, което "Атака" направиха, не знам как ще се гледаме в очите", каза вицепремиерът

Лидерът на ВМРО изтъкна, че партията е имала много достойни хора в листата. „Благодаря на хората, които прецениха, че е по-добре да гласуват за човек като Джамбазки, който не говори, а върши дела. Той вече го доказа", каза вицепремиерът.

Според някои социологически агенции е възможно ВМРО да вкарат и втори евродепутат. Според Каракачанов това означава много работа.

"Гласоподавателите гласуваха за да се сложи край на експериментите. Казаха не на джендърите, не на Турция в ЕС, не на нелегалната емиграция", завърши Каракачнов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във