Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Борисов направи остър завой за Северна Македония

"Бойко Борисов направи остър завой в позицията за Северна Македония, а по този въпрос трябва да  се единни и позицията ни да е национално отговорна." Това заяви лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната в кабинета "Борисов 3" Красимир Каракачанов.

При последното си посещение в София тази седмица македонският премиер Зоран Заев първо се срещна с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който прехвърли отговорността за началото на преговорите на Северна Македония за членство в Европейския съюз върху служебното правителство. 

Според лидера на ВМРО Заев е бил наясно, че нищо няма да постигне с това посещение в София, а целта му била да покаже пред другите страни в ЕС, че Северна Македония е конструктивната страна, а България – деструктивната. "Те сега уж са отворените, уж добронамерените, искат диалог, а всъщност идват и нищо не предлагат. Българите няма да отстъпят, докато не си коригират политиката и докато не спрат с тази омраза към България", каза Каракачанов пред bTV.

Той обаче има критики и към служебния кабинет за начина, по който организира предсрочните избори и най-вече за големия брой секции, които ще бъдат разкрити в Турция – 121: "Един от проблемите на служебното правителство и на президента е, че допусна това безобразие да се откриват секции в Турция безразборно. Призовах президента да наложи вето на Изборния кодекс в частта за Турция, но той не го направи и още същия ден обнародва указа."

По информация на лидера на ВМРО българите в Турция щели да гласуват на хартиени бюлетини, а не с машини: "Задавам въпроса защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини, като една баба в българско село ще гласува с машина. Защо не се пратят машини в Турция, нека там да гласуват машинно? Това честни избори ли ще бъдат? Според мен не."

Патриотите ще внесат жалба във Върховния административен срещу решение на Централната избирателна агенция за броя на изборните секции в Турция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във