Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Бобокови са предприемчиви и работливи хора

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов потвърди, че се познава с бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, срещу които в края на миналата седмица прокуратурата повдигна обвинения за участие в организирана престъпна група и данъчни престъпления във връзка с разследването за вноса и преработка на отпадъци.

Военният министър обаче подчерта, че не е бил "фактор, когато те са създавали преди 25 години предприятията си".

"Ако ходенето на семейни празници и на рождени дни се смята за роднинска връзка, то имам такава", каза Каракачанов пред репортери в Шумен.

Той определи като търсене на сензация свързването му с бизнесмените.

"Може би и патриарх Неофит има роднински връзки с Пламен Бобоков дотолкова, доколкото преди 23 години аз съм му бил кум на сватбата, а  пък патриархът в ролята на тогавашен Русенски митрополит водеше църковната церемония. Ако това са роднински връзки, здраве му кажи! А другото, което е, от един град сме – да. Взаимоотношения дотолкова, доколкото на трите му деца, на които съм кръстник, сме се срещали на рождени дни и такива семейни мероприятия - да. Така, че да не търсим под вола теле", поясни вицепремиерът и продължи - "Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам като хора предприемчиви, работливи, които почнаха от една гола поляна.  И когато фалира "Плама - Плевен", тяхното предприятие за масло остана единственото в България. Разшириха си бизнеса в Турция, Украйна, Узбекистан..."

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във