Банкеръ Daily

Общество и политика

Каракачанов: Ако на Сидеров не му харесва, да става и да си заминава

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че коалицията "Обединени патриоти" може да не оцелее заради Волен Сидеров.

"Като не му харесва коалицията на Сидеров – става, сдава и си заминава. Няма как да работя с някого, който 40 дни хвърля обиди и клевети на наш гръб", заяви Каракачанов по повод позицията на "Атака", че резултатът на ВМРО на евроизборите е постигнат нечестно. 

За сделката за изтребителите F-16 министърът на отбраната отново обясни, че американският конгрес е гласувал само таван на цената - 1.6 млрд. долара. "Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена", добави Каракачанов, който преди ден каза, че има около 25% шанс покупката да пропадне. 

По казуса с партийните субсидии и предложенията на ГЕРБ за намаляване на държавната помощ на 1 лев за получен глас лидерът на ВМРО изказа мнение, че съществува и вариант, при който може да бъде поставен таван на субсидията. Каракачанов все пак се съгласи, че субсидията трябва да бъде намалена. 

"Ако търсим вариант, при който партиите да бъдат финансирани от държавата, за да не бъдат зависими от външно финансиране, това като че ли е по-добрият вариант, отколкото да ги лишиш от субсидия. Въпрос на обсъждане е, ще има дебат", отбеляза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във