Банкеръ Daily

Общество и политика

Караянчева упрекна президента в липса на диалог с институциите

Председателят на парламента Цвета Караянчева упрекна президента в липса на диалог с институциите и го призова да направи първата крачка.

Според нея заявката на Румен Радев за тори мандат няма да повлияе на парламентарните избори през април, но ще ангажира ГЕРБ да излезе със силна своя кандидатура. Тя коментира това в Кърджали по време на честване на Деня в памет на жертвите на комунизма. 
 
Според Караянчева заявката на президента за нов мандат е изпреварващ ход. "Тъй като тръгнаха слухове в пространството, че г-жа Йотова ще бъде номинирана от БСП за президент, мисля че той, по този начин иска да се застрахова и да получи подкрепата на БСП като обяви тази ранна своя заявка", посочи парламентарната шефка.

Цвета Караянчева коментира и искането на държавния глава за промени в изборния закон. "По много от темите, които застъпва президентът, много дълго е дебатирано и все още не може да се намери решение. Не може да се прави политика на инат", каза тя.

"Президентът за всичките 4 години дойде един път в парламента, за да може да нахъса протестиращите и това беше на 2 септември", изтъкна Караянчева по повод критиките на Румен Радев към правителството и Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във