Банкеръ Daily

Общество и политика

Караянчева рязко промени мнението си за депутатските заплати

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се извини за думите си, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. В профила си във Фейсбук тя признава, че е сгрешила.

Този акт не е никак странен, след като премиерът Бойко Борисов днес съобщи, че е разпоредил на народните представители от ГЕРБ да внесат предложение за замразяване на заплатите им.

"В безпрецедентна ситуация сме и на моменти всяко решение изглежда предпоследно. Мисля че ще помогне, ако си казваме по-често „сгреших, извинете“. И не, не говоря за експертите и лекарите, макар че щеше да е добре СЗО да бяха взели да се разберат най-после по въпроса за ползата от маските. Говоря за себе си. Снощи казах по бТВ, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете. Не е популизъм не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете", написа Караянчева в социалната мрежа.

Броени часове преди това председателката на парламента мислеше по съвсем различен начин. 

 "Не може популизъм по време на криза", категорична беше тя. Караянчева изтъкна като по-добре работещ вариант народните представители да даряват средства за различни каузи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във