Банкеръ Daily

Общество и политика

Караянчева отваря още едно помещение за журналисти в парламента

Парламентарните репортери ще имат достъп до още едно помещение в Народното събрание. От днес ще бъде отворен т.нар. турникет в сградата на бившия Партиен дом. Това обяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Предприетите действия са в отговор на постъпили петиции от страна на журналисти, че след преместването на депутатите в новата сграда е бил ограничен достъпът на представители на медиите до тях.

"Идеята не е да се ограничи достъпът до журналисти. Последното, което искаме, е да пострада качеството на вашата работа", подчерта Караянчева.

Тя определи помещението, до което ще имат достъп репортерите, като клуб на народните представители. На журналистите ще бъдат издадени баджове, те ще трябва да носят и маски във въпросното помещение.

Репортерите настояха да са на втория етаж, където са стаите на парламентарните групи. А Караянчева отбеляза, че само след един месец журналистите ще имат възможност в бюфета да контактуват с народните представители.

"Нека да видим дали ще се подобри комуникацията. Това е първа стъпка. Няма да остане последна. Аз съм тук, за да водим диалог", изтъкна тя.

Председателката на парламента беше помолена да коментира свое изказване по време на партийно събитие на ГЕРБ, провело се в събота в град Лом. Тогава тя изказа възмущението си, че протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов се возят в метрото, което той е направил и карат колите си по неговите магистрали, а искат оставката му. Репликата "Ходи пеша, бе!" предизвика огромно недоволство в социалните мрежи. 

Караянчева посочи, че начинът ѝ на говорене бил различен, когато е в Народното събрание и когато присъства на партийни събития. Тя добави, че в едно предаване въпросните ѝ думи били излъчени, а като контраст били излъчени и изказвания на бивши председатели на парламента, които обаче говорели институционално. Това много я обидило. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във