Банкеръ Daily

Общество и политика

Караянчева не разреши свободното движение на медиите по кулоарите в парламента

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева няма да се съобрази с искането на медиите за свободно движение по кулоарите на парламента. Това стана ясно по време на брифинг, който Караянчева даде в зала "Запад" в Сградата на съединението.

"Получих вашето писмо, уважаеми колеги. Много е важно да кажа, че моите предписания, които съм пуснала към вас, не са в никакъв случай желание, за да ограничим възможността на българските граждани чрез вас да разбират какво се случва в парламента. Всичко това е направено във връзка с препоръките от оперативния щаб, който заседава всеки ден и аз строго съм се съобразила с тези изисквания. Когато се затварят граници на държави, ние трябва да бъдем отговорни. Виждам, че почти всички изисквания са изпълнени. Ще си позволя да прочета едно по едно, за да ви кажа, какво е направено. Още вчера нашият пресцентър ви раздаде указанията, по които трябва да се движите. Има специални указания както за служителите, така и за народните представители, така и за вас. Разбирам неудобството ви, но тук се постарахме да направим максималното да ви бъде удобно. Благодаря на колегите от администрацията, които толкова бързо реагираха на създалата се ситуация. Безплатна вода в никакъв случай не изчерпва необходимостта от други неща. Вчера ви казах, че имам готовност за диалог, за да може да направим удобно вашето присъствие тук, в събранието, макар и малко по-различно от обикновено", каза още председателят на парламента.

Във връзка с искането за свободно движение на медиите, Каранчева обясни, че няма как да го допусне, тъй като смесването на потоците, може да доведе до пренасяне на вируса.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във