Банкеръ Daily

Татяна Дончева:

Караянчева не може да се надскочи, Цачева ще ни се види Айнщайн

Димитър Главчев е жертва на собствения си капацитет, а Цвета Караянчева не разбира от законодателство и Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн. Така лидерът на ”Движение 21“ Татяна Дончева коментира в събота пред bTV рокадите на председателското място в парламента.

”Това е пример за всички ”калинки“, сложени от ГЕРБ по всички възможни ведомства и институции – хора, които нямат качества за постовете и нямат подготовка“, каза Дончева.

Според нея той се е ”престарал в чинопочитание на падишаха“, когато е изгонил лидера на БСП Корнелия Нинова, това е било без никакво основание и той трябва изобщо да напусне парламента.

За новия председател Цвета Караянчева Дончева каза, че тя е ”партиен секретар от Кърджали, няма какъв съвет да ѝ даваш, тя не може да се надскочи”.

”Тя беше основната метачка на плювни от страна на ГЕРБ и сега, като председател на парламента, не може да има друг авторитет”, посочи Дончева.

”Председателят на парламента трябва да бъде балансирана фигура, която разбира от законодателство – тя там е абсолютно боса, няма елементарна подготовка.

Дори Фидоска, със странната си диплома по право, имаше някаква представа. Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн“, коментира Дончева.

На свой ред председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкри подробности около оставката на Димитър Главчев като шеф на парламента и разговорите му с премиера Бойко Борисов, който вчера извънредно се появи в Народното събрание.

Цветанов заяви, че Борисов не е оказал натиск върху вече бившия председател на парламента, а оттеглянето на Главчев е било личен избор. Всъщност дясната ръка на Борисов на три пъти се зарече, че става дума за "изцяло личен избор".

Водачът на депутатите от ГЕРБ разкри, че Димитър Главчев посрещнал премиера с думите, че "не иска да бъде спирачката или камъчето в обувката, което да спъва председателството".

Цветанов коментира пред bTV и избора на Цвета Караянчева за наследник на шефския стол в Народното събрание. "Просто се сменя капитанът на един отбор от време на време, за да може отново отборът да бъде в Шампионската лига и да бъдем номер едно", отбеляза той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ допълни, че не е лесно да си председател на българския парламент, тъй като някой непрекъснато създава дрязги и прави някаква провокация. Явно той визираше опонентите си от БСП.

Цветанов уточни, че няма сделка между управляващите и опозицията по темата за разследването на приватизационните сделки. Той съобщи, че Димитър Главчев остава депутат. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във